artikel nie saya dapat dr satu discussion forum website yg antaranya fames di m’sia…tgh2 tensen nie,baca celoteh diorg nie best gak…hahahaha..kukuikukui..pak lah o pak lah…

daripada owner thread:

-sebenarnya bnyk kesan negatif bler harga minyak naik nie..semua xnak harga die naik..aku pon xnak..sbb pasni semua brg akan naik harga… tp,cuba korang pikirkan kesan positif disebalik kenaikkan harga mnyak nie..hehe… jap,aku bukan org pak lah..saja utk mengembangkan idea dan sembang2…
di sini adalah antara kebaikkan2 yg akan berlaku bila harga minyak naik:

  1. mat rempit akan x aktif
  2. mat rempit tukar jd mat beskal..
  3. polis2 akan tukar moto jd beskal sbb nak save duit krjaan..mat rempit pon nek beskal gak..
  4. kereta semua kat malaysia sama standard jer..xder yg tukar enjin,xder yg tukar exzos,tmbh turbo sbb takut makan mnyk..semua mcm mula2 dapat dr kedai..hehe
  5. wujud lebih bnyk keluarga bahagia..bapa2 kedai kopi malas nak p kedai kopi da..xder duit nak isi tangki mnyk motor,harga kopi nek,,so bek lepak umah jer..
  6. kos penghantaran pizza delivery akan nek..org da xmakan pizza,makan pisang jer..bek utk kesihatan
  7. satu ambulan leh bwk 2,3 pesakit..jimat minyak..sekali angkut 2,3 org..
  8. polis akan pakai kete kancil jer..kalau ade kete baru pon tambah viva jer..
  9. perodua viva,savvy,kancil,myvi akan conquer highway malaysia..
  10. kedai beskal(lerun,bmx)bukak lg bnyk cwgn..
  11. modenas akan mengeluarkan basikal dgn nama KRISSKAL
  12. beca jd fames..same taraf dgn limo di klia.
  13. F1 akan merosot..semua team xnak join..boikot..ferrari,mc laren semua join lumba beskal lak
  14. pencemaran udara makin berkurang..tp percemaran bahasa akan bertambah sbb rakyat sbuk caci maki krjn..haha..pdn muka… sape suh pangkah xxxx..
  15. isteri2 susah nak dapat nafkah batin bler suami yg keje jauh..biase balik seminggu sekali,tp da jd 2 bulan sekali..


tue jer dr aku… so,if korg rase ade lg reason2 yg best atau hikmah2 yg leh dimuatkan,jom share.releasekan tension nie…
aku pon mental gak nie… … ..hehehe…

geng2 forum reply:

ooo yeker… ..ni aku lak komen aku… .berdasarkan kesan positif yg kau listed down tuh
1. mat rempit akan buat part time ragut beg org coz nk beli myk mtor
2. takkan dorang sanggup jual kapcai dorang tuh
3. buat aper dorang nak bpeluh kayuh beskal… .dorg dlm tugas guna duit kjaan, dorang kisah aper… .gaji dorang tetap dpt

4. apa plak, keta mewah kroni2, konco2, tauke2 cina tetap akan megah di jln raya..takkan nak hntar kat used car kot

5. bukan stkt piza hut, mlhn roti high5, gardenia, etc akn naik jugak kos delivery nyer ke kdai2 di seluruh mesia… .kita mkn ubi kayu yg tnm blkg umah dah la… ..

6. beskal anak yg darjah satu pun dorang rembat kalu dah namanya hantu kdai kopi… .

7. tak terhad pd ambulan, boleh aplikasi pd keta jenazah jugak…

8. huhu… polis nek kancil jer?huhu..sesilap perompak yg kjar polis..

9. kalu family besar, saiz bdn masing2 pun besar, mampat viva, kancil etc tuh… .

10. ok gak nek beskal g kjer, kalu duk serdang g kjer putrajaya, kol 5 pg dah start kayuh… .

11. lagi sedap kaluLAGENDAkal instead of krissKAL, sebab aku rs xsampai seminggu nek beskal g kjer, tukar nek keta balik… ye la, sampai2 opis dah tengik coz peluh mngayuh… .kira beskal tu jd lagenda jer la…

12. beca?sesilap hari bulan kn byar tol gak… .x balik modal beb… .

13. lorh… ..dorang bukan org mesia pun… ..xjadi kudis buta lgsung kat dorang minyak kita naik hrga

14. POINT NO 14 NI AKU SETUJU (aku pun ada caci kjaan harinih)

15. ek eleh, laki tu psang lagi satu la… .kat area dier kjer… larat ker thn thn 2 bulan?